Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΟΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Ιουνίου, στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κάτω Κοπανακίου η εκδήλωση της αστικής εταιρίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Λιθερός», με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Εισηγητές ήταν οι κ.κ. Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Παπαθεοδωρόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Γεώργιος Μπάλιας, Διδάκτωρ Νομικής, Δικηγόρος Πειραιά και Ειδικός σε θέματα περιβαλλοντικού δικαίου.

Η παρουσία του κοινού υπήρξε ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εντυπωσίασε ακόμα και τους πολύ υψηλού επιπέδου προσκεκλημένους Εισηγητές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρενέβησαν με Εισηγήσεις, ο Πρόεδρος της οικολογικής οργάνωσης Καλαμάτας κ. Κουνιάδος, ο Πρόεδρος των «Φίλων του Αρκαδικού Ποταμού» κ. Αδαμόπουλος, καθώς και μέλη των παραπάνω οργανώσεων. Συμμετείχε επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μυραίων «Η Περιστεριά», κ. Κανελλόπουλος.

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος του Δήμου Αετού κ. Δημήτρης Δριμής και ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Παναγούλης. Χαιρετισμό επίσης απέστειλε και η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σοφία Καλαντζάκου.
Εκ μέρους του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, παρέστησαν οι πατέρες Γρηγόριος Παναγούλιας και Ιωάννης Κοράκης. Τίμησαν επίσης την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο κ. Δημοσθένης Πετρούλιας, Σύμβουλος Επικρατείας, η κ. Κανέλλα Δημαρά, Εφέτης και ο κ. Παναγιώτης Βουδούρης, Αντινομάρχης Πειραιά.

Ο Πρόεδρος
Αναστάσιος Χριστοφιλόπουλος

Ο Γραμματέας
Ανδρέας Τζαβέλλας


(Από kopanakinews)

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

«Η μόλυνση των υδάτων και του περιβάλλοντος και η προστασία της φύσης και της υγείας των ανθρώπων» Διοργάνωση συζήτησης από τον ΛΙΘΕΡΟ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΛΙΘΕΡΟΣ»

Διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Η μόλυνση των υδάτων και του περιβάλλοντος και η προστασία της φύσης και της υγείας των ανθρώπων»

Με Εισηγητές τους κ.κ.

  1. Δημήτριο Παναγιωτακόπουλο, καθηγητή Οργάνωσης και Προγραμματισμού Εργων και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θράκης
  2. Κωνσταντίνο Παπαθεοδωρόπουλο, επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και
  3. Γεώργιο Μπάλια, Διδάκτορα Νομικής, Δικηγόρο Πειραιά και Ειδικό σε θέματα Περιβαλλοντικού Δικαίου.

Η συζήτηση θα γίνει στις 20/6/2009 και ώρα 20.00 μ.μ. στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου του Κάτω Κοπανακίου.

Στην συζήτηση έχουν κληθεί να παραστούν και να συμμετάσχουν σ’ αυτήν:

  1. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τριφυλλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος,
  2. Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς,
  3. Οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας,
  4. Ο κ. Νομάρχης Μεσσηνίας,
  5. Οι κ.κ. Δήμαρχοι Αετού, Δωρίου, Αυλώνος και Κυπαρισσίας.
  6. Ο κ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά
  7. Ο κ. Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
  8. Οι Οικολογικές Οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον Νομό Μεσσηνίας και
  9. Οι κάτοικοι του Δήμου Αετού, των γειτονικών Δήμων και τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας μας.

Κοπανάκι 9-6-2009

Ο Πρόεδρος                                   Ο Γραμματέας


Α. Χριστοφιλόπουλος                       Α. Τζαβέλλας


(Από kopanakinews)

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΙ

Δευτέρα του Αγ. Πνεύματος σήμερα και αρκετοί προσκυνητές "ανεβήκαμε στο όρος" που ειναι κτισμένο το Μοναστήρι της Μεταμοφώσεως του Σωτήρος [ Αγιασωτήρω] για τον ετήσιο και καθιερωμένο εκκλησιασμό. Η Ιερά Μονή κληρονομιά από τους προγόνους μας, κτισμένη στις δυτικές πλαγιές του όρους Σέσι,μέσα στο δάσος με τις αριές και τα έλατα ,με το νερό το πηγαίο ,το διαυγές και θαυματουργό και σε μια τοποθεσία μαγευτική, οπου οι ψαλμωδίες ενώνονται με το κελάιδημα του αιδονιού και του κότσιφα, ειναι μια πρόκληση που αξίζει να την επισκευθεί οποιος επιθυμεί ,και να αισθανθεί κατι το διαφορετικό. Σημειώνουμε οτι κάθε Σάββατο τελείται Θεία Λειτουργία όλους τους καλοκαιρινούς μήνες και πλέον. Σήμερα οι προσκυνητές ήσαν αρκετοί και μετά τον εκκλησιασμό και τον καθιερωμένο καφέ, ακολούθησε συνεστίαση κάτω απο τα αιωνόβια πλατάνια και έλατα, όπου το κρασάκι δροσισμένο απο το κρύο νερο της βρύσης, στο προαύλιο της Μονής και τα γνήσια σπητίσια φαγητά, ένωσαν την πνευματική και ψυχική ωφέλεια με την σωματική απόλαυση.

Χρόνια πολλά και του χρόνου φίλοι μου.

Δημήτρης Μπρούστης.

Αντιπρόεδρος Περιβαλλοντικού-Πολιτιστικού "ΛΙΘΕΡΟΥ" Κάτω Κοπανακίου.

(Από kopanakinews)