Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Σαββατόβραδο 30 Ιαν. 2010 και έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Κοπανακίου στις 7 το βράδυ στο παλιό Σχολείο στο Κάτω Κοπανάκι.
Μετά την καθιερωμένη ευλογία από τον Πατέρα Γρηγόριο ακολούθησε η κοπή της Πίτας. Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός του Συλλόγου από την πρόεδρο κ. Τζένη Διακουμή-Καλογεροπούλου,και προσεφέρθησαν με την πίτα γλυκίσματα και ποτά.
Ακολούθησε χορός με παραδοσιακά και λαΐκά τραγούδια.
Σαν ΛΙΘΕΡΟΣ ευχόμαστε τα χρόνια πολλά στην ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ που τόσα πολλά έχει προσφέρει στους Δημότες μας με πολλές παρουσίες και εκδηλώσεις,καλή χρονιά και καλή συνέχεια στις εργασίες.

Φιλικά ΛΙΘΕΡΟΣ









Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το σχέδιο «Καλλικράτης». Αυτό σημαίνει ότι στο χρόνο που απομένει μέχρι τότε, θα γίνουν τα τελευταία έργα με προγραμματισμό και εκτέλεση από τον Δήμο Αετού. 

Θα περίμενε κανείς ότι ενόψει αυτής της εξέλιξης, θα γινόταν μία ιεράρχηση και ένας προγραμματισμός των έργων, ώστε να ανταποκρίνονται στις πιο πιεστικές ανάγκες του Δήμου. Αντί για αυτό όμως βλέπουμε να προγραμματίζεται ανάπλαση της πλατείας, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ! 

Θα περίμενε κανείς επίσης, όπως συνηθίζεται σε δημοκρατικές κοινωνίες, να υπάρξει διαβούλευση με φορείς και πολίτες του Δήμου μας, δεδομένου ότι υπάρχει σε εκκρεμότητα και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες, το πολύ σημαντικό έργο του βιολογικού καθαρισμού. 

Ο κύριος Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι με καίριες παρεμβάσεις διακεκριμένων μελών του «Λιθερού», ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού. Στις πυκνές τηλεφωνικές επαφές που είχε μαζί μας, ενώ εκκρεμούσε το παραπάνω ζήτημα, μας διαβεβαίωνε ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Αντί για αυτό βλέπουμε να προγραμματίζεται η ανάπλαση μιας πλατείας, η οποία έχει αναπλαστεί πριν από λίγα χρόνια. Για την επιλογή αυτή διαμαρτυρόμαστε, όχι μόνο επειδή σε περίοδο δεινής οικονομικής κρίσης της χώρας διατίθενται πολλά χρήματα για έργα βιτρίνας, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι είναι αδιανόητο ένας Δήμος που διοχετεύει τα αστικά του λύματα στους αγωγούς ομβρίων υδάτων και από εκεί στα ποτάμια, να αναπλάθει αναπλασμένες πλατείες, πριν λύσει ουσιωδέστερα προβλήματα.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΘΕΡΟΥ 

ΤΑΣΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της κακοκαιρίας πού έφερε χιόνια στις στροφές της Μεγαλόπολης, κάτι που θα αποθαρρύνει τους Αθηναίους να κατεβούν στο χωριό μας, αναβάλλεται η κοπή της βασιλόπιτας του ΛΙΘΕΡΟΥ, που είχε προγραμματισθεί για 23-1-2010.

Κοπανάκι, 22/1/2010

Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
Α. Χριστοφιλόπουλος            Α.Τζαβέλλας

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 23/1/2010 ημέρα Σάββατο, ώρα 19.00 μ.μ. η Αστική Εταιρεία ΛΙΘΕΡΟΣ θα διοργανώσει

βραδυά κοπής βασιλόπιτας για το έτος 2010.

Η κοπή της βασιλόπιτας θα γίνει στο Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Κοπανακίου

Καλούνται οι κάτοικοι του χωριού μας να παρευρεθούν για να συναντηθούμε και ανταλάξουμε ευχές για τον καινούργιο χρόνο.

Κοπανάκι 4/1/2010


Ο Πρόεδρος                                                            Ο Γραμματέας

Α. Χριστοφιλόπουλος                   Α.Τζαβέλλας

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΟΠΑΝΑΚΙ

Μετά τη γιορτή της ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ για τα παιδιά και το μοίρασμα δώρων από τον Αη Βασίλη στο παλιό σχολείο στο Κάτω Κοπανάκι, ακολούθησε στον ίδιο χώρο η υποδοχή του νέου χρόνου από μέλη και φίλους του ΛΙΘΕΡΟΥ.

Με εκλεκτούς σπιτίσιους μεζέδες, με καλό κρασί, με το τζάκι αναμμένο αλλά και με κέφι και καλή διάθεση έγινε η υποδοχή του νέου χρόνου που ολοκληρώθηκε με το κοψιμο της βασιλόπιτας και το άνοιγμα στις σαμπάνιες.

Οι ευχές της παρέας για ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε συγγενείς, φίλους και πατριώτες.

Και καλή συνάντηση και του χρόνου!!