Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΡΙΜΗΣ ΠΡΟΣ ΥΠΕΧΩΔΕ Nα δοθεί λύση για ασφαλή διέλευση στο Κάτω Κοπανάκι.

Την παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να δοθεί λύση για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από το Κάτω Κοπανάκι προς την αγορά του χωριού και αντίστροφα, ζητά ο δήμαρχος Αετού Δημήτρης Δριμής. Οπως μας επισήμανε, οι κάτοικοι της περιοχής για να μεταβούν από το ένα μέρος στο άλλο πρέπει να περνούν κάθετα την εθνική οδό, και μάλιστα όταν κινούνται με τα οχήματά τους πρέπει να κάνουν αναστροφή σε διπλή διαχωριστική γραμμή.
Να σημειώσουμε ότι ήδη στο σημείο του κόμβου που συνδέει το Κοπανάκι με την εθνική οδό έχουν γίνει παρεμβάσεις, οι οποίες και τροποποιήθηκαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από τον δήμο. Ετσι αντί για τον πεζόδρομο που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο στην νότια πλευρά του δρόμου, ζητήθηκε κι έγινε παράλληλος οδικός άξονας. Το ενδεχόμενο κατασκευής του πεζόδρομου στην ουσία θα απέκλειε το Κάτω Κοπανάκι, μας τόνισε ο κ. Δριμής, ενώ με τον παράλληλο δρόμο μπορούν οι κάτοικοι να βγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην εθνική, αφού για ένα διάστημα θα κινούνται παράλληλα και θα μπορούν να ελέγχουν την κίνηση.
Σημείωσε όμως ότι πρέπει να δοθεί λύση για την ασφαλή επικοινωνία του Κάτω Κοπανακίου με το κέντρο του χωριού, την πλατεία και το παζάρι, αφού τώρα οι κάτοικοι αναγκάζονται να περνάνε κάθετα σε διπλή διαχωριστική γραμμή. Εχουμε ζητήσει, μας είπε, από το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει μια πρόταση για να βρεθεί λύση, καθώς το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα για την κυκλοφοριακή ρύθμιση. Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί, σημείωσε – υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος από την πλευρά του, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει αναθέσει για το Κοπανάκι, έχει ζητήσει από τους μελετητές να κάνουν και τις προτάσεις τους για το σημείο αυτό.

Κ.Μπ.

(Από kopanakinews)

3 σχόλια:

  1. Νομίζουμε ότι η ενημέρωση αφορά την πρόσβαση προς την αγορά του Κοπανακίου, από το συνοικισμό του Αγίου Δημητρίου και όχι από το “Λιθερό”. Αν τα πράγματα είναι έτσι, μας κάνει εντύπωση που ο Δήμαρχος, ενώ παρενέβη, ορθώς βέβαια, για το συνοικισμό του Αγίου Δημητρίου, αγνόησε, όμως, τα προβλήματα ασφαλούς πρόσβασης από και προς το Λιθερό, παρά τα επανειλημμένα διαβήματά μας.
    Τέλος υπενθυμίζουμε ότι όπως εγγράφως έχουμε επισημάνει, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αρμόδιος για τη εν λόγω σήμανση είναι ο Δήμος και όχι το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. ΄Η ο Δήμος Αετού δεν επιθυμεί να επιλύσει το πρόβλημα, διότι είναι αρμοδιότητά του, ή μάς κοροιδεύει ολόκληρο χωριό!!!!! Πάντως θά δείξει!!

    Δημ.Μπρούστης
    Κατωκοπανακαίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΥΦΥΪΑ, ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΆΡΤΙΣΗ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΡΚΟΥΝΤΩΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ, ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΤΟΣΟΝ Η ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗ [ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ] ΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ [ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ] ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΌΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Ο. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ.
    ΕΙΡΗΣΘΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΠΑΡΟΔΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΜΕ ΤΥΧΕΙ ΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ. ΜΟΝΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ Κ. ΦΡΑΓΚΑΚΗ.
    Ο ΛΙΘΕΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΦΡΑΓΚΑΚΗ, Ο ΟΠΟΊΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΌΤΙ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΤΥΠΗ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ.
    ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ; ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΜΟΙΒΗ.
    ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΛΙΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή